Afrimning af fryser

Afrimning af fryser


Sådan afrimer du din fryser


1. Tøm fryseren og sluk for strømmen


Første skridt er at tage alle frostvarer ud af fryseren. Opbevar madvarerne i en køletaske eller eventuelt i køleskabet, mens du afrimer. Sluk for strømmen til fryseren, så du ikke risikerer at få stød.



2. Tag det værste først


Ofte ligger der klumper af mere eller mindre fast is, som er lige til at tage ud med hånden. Gør det, før du begynder med den grundige afrimning.



3. Brug varmt vand


Stil en skål eller balje med varmt vand ind i fryseren og lad den stå i 5-10 minutter. Det er lettere at skrabe isen på siderne væk, når den er let opløst. Du må ikke hælde varmt vand direkte ind i fryseren, da det kan skade den.


I mange frysere er der en prop i bunden, som du skal tage ud og sætte en skål under, så det smeltede is kan løbe fra.


 

4. Brug en skraber, der ikke ridser


Når det værste af isen har løsnet sig, kan du skrabe løs med et redskab, som ikke ridser. Det kan for eksempel være en træpalet. Hak ikke i isen, da du kan komme til at bule og skade fryseren. Hvis du ikke kan få al isen løsnet med paletten, kan du gentage punktet med varmt vand.



5. Ikke varm luft


Brug ikke hårtørrer eller brødristere til at varme smelte isen med. Det kan dels gøre skade på fryseren og dels gå rent galt, da du har med vand og strøm at gøre tæt på hinanden.



6. Vask af til slut


Vask fryseren og tætningslister af med sæbevand eller en blanding af 2 dele eddike og 3 dele vand. Tør over med en ren klud og put dine frostvarer tilbage i frysen.


Fra Bolius